Світ

В Канаді прогнозують російські кібератаки на енергетику

В Канаді прогнозують російські кібератаки на енергетику

Фото: Unsplash

Спецслужби Канади попереджають про зростання загрози російських кібератак на енергетику

Пов’язані з Росією суб’єкти вже намагалися зламати мережі канадських структур, які працюють у нафтогазовому секторі.

В Канаді вважають, що загроза організованих Росією хакерських атак на енергетичну галузь країни стає все більш серйозною. Про це у середу, 21 червня попередила служба радіотехнічної розвідки Communications Security Establishment (CSE).

Як зазначили експерті CSE, хакери з рФ можуть спробувати втрутитися в роботу нафтогазового сектору Канади, оскільки країна є важливим союзником України.

“Хакери, що діють на користь РФ, стають все більш численними та активними в пошуках уразливих місць саме в системах управління енергетичного сектору”, – зазначили в CSE. 

Там додали. що атака на подібні об’єкти є загрозою для національної безпеки, тому що більшість об’єктів критичної інфраструктури залежать від продуктів нафти та газу.

В CSE відзначили, що пов’язані з Росією хакерські групи вже намагалися зламати мережі канадських структур. які працюють у нафтогазовому секторі, і що їхньою метою було “порушення роботи критично важливих служб для психологічного тиску на суспільство, щоб зрештою послабити підтримку України з боку Канади”.

Нагадаємо, російські хакери здійснили атаку на сайт мерії Праги.

Також раніше кібератаки зазнав найбільший німецький виробник військової техніки та боєприпасів – концерн Rheinmetall.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button