Україна

Степанов пояснив, чому в Україні знижується кількість хворих на коронавірус

Міністр охорони здоров`я Максим Степанов назвав кілька причин, за якими в Україні реєструється зниження кількості хворих на коронавірус. Про це Степанов розповів в інтерв’ю виданню “Настоящее время”, пише 1NEWS, посилаючись на 112.ua.

У нас кількість людей, які звертаються в тому числі за тестуванням, досить серйозно зменшилася. Наші лабораторні центри в деяких областях працюють лише на 25-30% від своєї потужності”, – заявив глава МОЗ.

За його словами, при цьому в деяких регіонах зустрічаються випадки, коли хворі на коронавірус люди не звертаються до лікаря, перебувають вдома, і лише при погіршенні стану йдуть до лікарні на п’ятий-сьомий день.

Разом з тим, Степанов каже, що у країни є всі можливості робити велику кількість тестів, в тому числі і так звані експрес-тести на антиген, які за 15 хвилин показують результат.

Тому міністр закликав громадян, у яких спостерігаються найменші симптоми будь-якого респіраторного захворювання, відразу звертатися до лікаря, щоб можна було провести тестування.

Нагадаємо, 8 січня в Україні за добу виявили 5676 нових випадків захворювання на Covid-19.

Для порівняння, на початку минулого місяця даний показник становив 12 498 випадків.

Back to top button