Світ

Ізраїль завдав удару по російській установці С-300 в Ірані – ЗМІ

Ізраїль завдав удару по російській установці С-300 в Ірані - ЗМІ

Фото: Вікіпедія

Ізраїль завдав удару по російській С-300 під час атаки по Ірану

Внаслідок удару по території Ірану було знищено зенітно-ракетний комплекс С-300 російського виробництва.


Ізраїль під час атаки по території Ірану 19 квітня завдав удару по російському зенітно-ракетному комплексу С-300. Про це пише The New York Times з посиланням на неназваних західних та іранських офіційних осіб.

 

Троє західних і двоє іранських офіційних осіб підтвердили, що Ізраїль 19 квітня розгорнув безпілотники та випустив щонайменше одну ракету.

 

Окрім цього, двоє західних офіційних осіб заявили, що ракета була випущена з військового літака далеко від ізраїльського чи іранського повітряного простору, і що зброя включала технологію, яка дозволила їй уникнути радіолокаційної оборони Ірану.

Двоє іранських чиновників заявили, що військові не виявили нічого, що входило в повітряний простір країни 19 квітня, включаючи безпілотники, ракети або літаки.

У 2007 році Іран замовив у Росії п’ять дивізіонів С-300, які  були поставлені у 2015-16 роках у найсучаснійшій на той момент модифікації С-300 ПМУ2. Наразі Іран має 32 пускові установки С-300, що еквівалентно чотирьом дивізіонам.

Нагадаємо, вранці 19 квітня Ізраїль завдав ракетного удару по Ірану. Запуски ракет відбулися після атаки Ірану 14 квітня, коли Тегеран направив залп з понад 300 безпілотних літальних апаратів і ракет до цілей по всьому Ізраїлю.

Відповідь Ізраїлю Ірану. Удар із символізмом

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × one =

Back to top button