Світ

Ізраїль завдав потужного удару по південному передмістю Бейрута

Ізраїль завдав потужного удару по південному передмістю Бейрута

Фото: Скриншот из видео

У ЦАХАЛ заявили про удари по цілях Хезболли

Ізраїльські військові за годину до цього попередили, що завдадуть ударів по конкретних будівлях у типово густонаселених південних передмістях.

Ізраїльські військові розпочали наземний наступ на Ліван, завдавши ударів по південним передмістям столиці країни Бейруту. Про це у понеділок, 30 вересня, пише Reuters із посиланням на очевидців.

Вказується, що на півдні столиці країни пролунала низка сильних вибухів, видно величезну хмару диму, зайнялася пожежа.

“Очевидці там бачили два спалахи і чули гучні вибухи, що долинали з району. Удар припав на район Лайлаки”, – вказують ЗМІ. 

Перед цим пресслужба Армії оборони Ізраїлю арабською мовою закликала мешканців трьох комплексів у бейрутському кварталі Дахія негайно залишити свої будинки, заявивши, що озброєне угруповання Хезболла використовує їх, пише Haaretz.

Зокреса, речник ЦАХАЛ для арабських ЗМІ Авіхай Адрей закликав “негайно евакуюватися з будівель та відійти від них на відстань не менше 500 метрів”.

Тим часом на півночі Ізраїлю пролунали сирени повітряної тривоги. Згодом по північних районах країни з Лівану було випущено три ракети. Вони приземлилися на відкритій території.

Раніше в ЦАХАЛ повідомили, що почали наземну операцію на території Лівану

Нагадаємо, раніше глава Північного командування ЦАХАЛу генерал-майор Орі Гордін і глава Оперативного управління Генштабу генерал-майор Одед Басюк схвалили плани наступу на територію Лівану.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × five =

Back to top button