Світ

Ізраїль запропонував сектору Газа перемир’я

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Із сектора Газа продовжуються запуски ракет по Ізраїлю

Ізраїльські військові готові припинити завдавати ударів по сектору Газа, якщо терористи припинять запуск ракет.

 

Ізраїль готовий припинити військову операцію проти “Ісламського джихаду” у секторі Газа, якщо терористи припинять ракетні удари. Про це в суботу, 6 серпня, заявив міністр фінансів Ізраїлю Авігдор Ліберман, повідомляє The Times of Israel.

 

“Якщо “Джихад” оголосить про припинення вогню, ми також припинимо вогонь”, – сказав міністр.

 

За словами Лібермана, ліквідований ватажок терористів “був не лише бомбою сповільненої дії, а й керував бомбами сповільненої дії”.

 

“Ми, звичайно, не шукаємо війни чи конфронтації, але ми не готові жити під чиїмись погрозами. Я сподіваюся, що це повідомлення було чітко почуте”, – додав міністр.

 

За даними Армії оборони Ізраїлю, за першу добу операції “Світанок” із сектора Газа у відповідь на авіаудари випустили близько 350 ракет. З них 94 впали в секторі Газа та ще 29 – у Середземному морі, зокрема дві – біля Тель-Авіва.

 

Система протиповітряної оборони Залізний купол перехопила 162 ракети, знищивши 95,9% ракет, випущених по населених пунктах.

 

Тим часом увечері в суботу ракетні удари продовжуються. Зокрема, під вогнем міста Сдерот та Ешколь, кілька ракет перехоплено після включення сирен в Ашдоді.

 

 

 

 

 

Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button