Світ

Ізраїль випустив на волю 55 палестинців, затриманих у Газі – ЗМІ

Ізраїль випустив на волю 55 палестинців, затриманих у Газі - ЗМІ

Фото: Рамі Шлуш / Деталі: Новини Ізралю

Ізраїльська сторона звільнила 55 заручників-палестинців

Серед визволених заручників – керівник лікарні Аш-Шифа Мухаммад Абу Салмія, якого ізраїльські військові затримали у листопаді 2023 року

Ізраїльська сторона відпустила 55 палестинців, затриманих за останні місяці у секторі Газа. Про це повідомила агенція АР із посиланням на палестинські джерела.

Повідомляється, що серед визволених заручників – керівник лікарні Аш-Шифа Мухаммад Абу Салмія, якого ізраїльські військові затримали у листопаді 2023 року за підозру в тому, що він дозволив угрупованню ХАМАС використати установу для укриття і пункту для планування операції.

На опублікованому в палестинських ЗМІ відеозаписі Абу Салмія звинувачує ізраїльську владу в “щоденних фізичних та психологічних приниженнях” затриманих.

Зазначаєтья, що Армія оборони Ізраїлю у квітні цього року заявила про завершення військової операції у лікарні Аш-Шифа у секторі Газа. Військові заявили, що в лікарні було вбито близько 200 бойовиків угруповання ХАМАС і затримано ще 500 підозрюваних у зв’язках із терористами.

Додамо, що в повідомленнях ЗМІ про кількість визволених є розбіжності, зокрема видання Деталі: Новини Ізралю пише про 50, а не про 55 визволених.

Раніше повідомлялося, що хусити викрали 50 співробітників ООН та гуманітарних організацій.

Війна у Газі не закінчиться поки не будуть досягнуті усі цілі – Нетаньяху

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 + 1 =

Back to top button