Світ

Ізраїль та США зроблять все, щоб Іран не створив ядерної зброї – Нетаньяху

Ізраїль та США зроблять все, щоб Іран не створив ядерної зброї - Нетаньяху

Беньямін Нетаньяху

Сполучені Штати та Ізраїль виробили спільну політику щодо загрози ядерної зброї в Ірані.

Ізраїль та США зроблять все, щоб Іран не зміг отримати ядерну зброю та засоби її доставки. Про це заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху під час спільної прес-конференції з держсекретарем США в Єрусалимі, повідомляє Укрінформ.

 

“Наша політика та моя політика полягає в тому, щоби зробити все можливе, аби перешкодити Ірану придбати ядерну зброю та засоби її доставки. Це залишається без змін. Але очевидно, той факт, що ми і США працюємо разом, також є важливим для цієї спільної мети” , – наголосив глава ізраїльського уряду.

 

Він окреслив як дуже хорошу дискусію з держсекретарем США Ентоні Блінкеном щодо формування спільної політики, щоб запобігти небезпеці.

 

Також Нетаньяху наголосив, що світ став свідком варварства режиму в Тегерані, зокрема щодо власного народу, а також експорту агресії Іраном за межі своїх кордонів та регіону Близького Сходу. Тому, за його словами, існує загальний консенсус, що цей режим не має отримати ядерної зброї.

 

Нагадаємо, що в ніч з 28 на 29 січня в Ірані пролунала серія вибухів на стратегічних об’єктах – по військових складах, центру виробництва боєприпасів, авіабазі, нафтопереробних заводах. 

 

 

Як повідомляли ЗМІ із посиланням на власні джерела, удар Ізраїлю стався у той момент, коли ізраїльські та американські офіційні особи обговорюють нові способи боротьби з дестабілізаційними діями Ірану, зокрема, поглибленням військової співпраці з Росією.

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button