Світ

Ізраїль пояснив, чому не запроваджує санкції проти Росії

Ізраїль пояснив, чому не запроваджує санкції проти Росії

Фото: twitter.com/michael_brodsk

Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський

Держава не накладає односторонні санкції проти інших країн, тому що в законодавстві не передбачена така можливість.


В ізраїльському законодавстві не передбачена можливість запровадження односторонніх санкцій. Про це в інтерв’ю виданню Дзеркало тижня заявив посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський, відповідаючи на запитання, чому країна не приєднується до антиросійських санкцій у зв’язку з російською агресією проти України.

“Почнемо з того, що в історії Ізраїлю не було прецеденту, коли наша держава накладала односторонні санкції проти будь-якої країни. В ізраїльському законодавстві не передбачено такої можливості. При цьому Ізраїль заявив, що не діятиме в обхід санкцій. Він так і робить: в ізраїльському МЗС створено спеціальний відділ, який відстежує, щоб жодна державна структура Ізраїлю не порушувала обмежувальних заходів. Із приватними компаніями трохи складніше”, – сказав Бродський.

 

Коментуючи той факт, що Німеччина на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну теж відмовлялася надавати зброю, а зараз вийшла в лідери постачань, Бродський заявив, що не можна підходити до Ізраїлю “з тими самими мірками”, що й до країн НАТО.

 

“Не можна прирівнювати Ізраїль до країн-членів НАТО. Зверніть увагу, що 99% держав, які постачають зброю Україні, є учасниками Альянсу. Вони, по-перше, не воюють, на відміну від моєї країни… По-друге, Ізраїль – країна, яка у разі агресії може покладатися лише на себе, на відміну від членів НАТО, яких захищає Договір про колективну безпеку”, – зазначив дипломат.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button