Світ

Італія відкриє кордони 3-го червня

Італійський уряд ухвалив рішення стосовно послаблення карантинних заходів, які були запровадженні на тлі пандемії коронавірусу. Про це повідомляє пресслужба уряду країни, пише 1NEWS, посилаючись на ZIK.

Як зазначається, з 3 червня в Італії знімуть обмеження на пересування всередині країни, а також на в’їзд і виїзд за її межі. Потрапити до Італії зможуть жителі країн Європейського Союзу та Шенгенської зони, включаючи Швейцарію та Монако. Крім того, такі громадяни не будуть проходити обов’язковий двотижневий карантин.

Однак, заборона на пересування і вимога про карантин для людей із підтвердженим діагнозом COVID-19, або тих, хто контактував з інфікованими, продовжує діяти.

До слова, за даними ресурсу Worldometers Італія досі у п’ятірці країн-лідерів за кількістю інфікованих коронавірусом. Загалом в країні зафіксували 223 885 хворих, з них 31 610 померли, 120 205 одужали.

Нагадаємо, нещодавно Європейська комісія представила пакет керівних принципів і рекомендацій, щоб допомогти державам-членам поступово зняти обмеження на поїздки і дозволити туристичному бізнесу відновити свою роботу після кількох місяців блокування.

Back to top button