Світ

Італійська компанія постачає РФ стрілецьку зброю – ЗМІ

Італійська компанія постачає РФ стрілецьку зброю - ЗМІ

Фото: tacticalgearcom

Італійська компанія Beretta постачає Росії стрілецьку зброю

До РФ надходять товари й інших збройових марок, якими володіє холдинг Beretta: карабіни Benelli, Beretta, Beretta Benelli Iberica, Sako, Stoeger і Tikka, патрони Norma, RWS і Sako.

Італійська компанія Beretta попри санкції досі імпортує в Росію стрілецьку зброю через власну “дочку” і компанії збройового барона Михайла Хубутії.Про це йдеться у спільному розслідуванні The Insider та Irpi Media.

Зазначається, що Михайло Хубутія народився в Грузії, служив у підмосковних Хімках, а потім відкрив із друзями кооператив, який пізніше переріс у торговий бізнес. Хубутія дружив з Йосипом Кобзоном, тісно спілкувався з Борисом Громовим, який пізніше став губернатором Московської області.Незабаром він відкрив мережу збройових магазинів Кольчуга, а Хубутія очолив некомерційне партнерство Гільдія продавців зброї.

Як пише видання, однією з найбільших компаній у збройовому бізнесі Хубутії є ТОВ Російський Орел. Компанія має дві ліцензії на продаж набоїв і на торгівлю цивільною і службовою зброєю та основними частинами вогнепальної зброї.

Італійська компанія Beretta Industrie S.P.A. 19 травня 2010 року придбала 51% акцій Російського Орла. Через кілька років, уже після окупації Криму, внаслідок серії угод Beretta Holding S.A. Inc. (герцогство Люксембург) стала власником 57,95% російської компанії.

На головній сторінці сайту Російського Орла пишеться. Що “офіційний дистриб’ютор BerettaHoldingв Росії. Регулярні оптові поставки зброї, оптики і спорядження іноземного виробництва”. Сайт пропонує мисливцям зареєструвати на ньому свою рушницю Beretta, щоб безкоштовно отримати другий рік гарантії.

Як повідомляється, до Росії продовжують надходити товари інших збройових марок, якими володіє холдинг Beretta: карабіни Benelli, Beretta, Beretta Benelli Iberica, Sako, Stoeger і Tikka, патрони Norma, RWS і Sako.

У переважній кількості випадків імпортерами цієї зброї виступали або ТОВ Російський Орел, яке безпосередньо належить Beretta, або пов’язані з Російським Орлом компанії Хубутії.Із загальної кількості поставок європейської зброї в Росію, що порушують санкції, майже половина припадає на продукцію компаній, які належать Beretta.

За даними TheInsider, загалом після початку війни в РФ потрапили понад 835 тисяч патронів і 5,9 тисячі одиниць стрілецької зброї, вироблених холдингом. У переважній кількості випадків імпортерами були ТОВ Російський Орел і пов’язані з ним і Хубутією фірми.

Практично весь імпорт компаній Михайла Хубутії можна розділити на чотири товарні групи: пістолети; мисливські рушниці; снайперські гвинтівки; боєприпаси до цих видів зброї.

Нагадаємо, Пентагон заявив, що Китай масово постачає РФ дрони та стрілецьку зброю.

Виробництво зброї в Росії: ЗМІ встановили, які країни постачають деталі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Check Also
Close
Back to top button