Світ

ISW: Білорусь обмінює свої товари та технології на санкційні

ISW: Білорусь обмінює свої товари та технології на санкційні

Фото: euroradio.fm

ISW зазначає, що угоди могли бути підписані в межах російських схем, які використовують Білорусь, щоб допомогти РФ обійти західні санкції

Білоруський прем’єр Роман Головченко відвідав кілька країн Центральної та Південної Америки, щоб “обговорити торгівлю”.

Білорусь, імовірно, вимінює в деяких країн – Нікарагуа, Венесуела та Куба – санкційні товари в обмін на свої. Про це мовиться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти вважають, що про це свідчать дії прем’єр-міністра Білорусі Романа Головченка, який днями під час візиту до цих країн підписав кілька двосторонніх економічних та торговельних угод.

З 14 по 16 липня білоруський урядовець відвідав Венесуелу та зустрівся з венесуельськими офіційними особами, включаючи президента країни Ніколаса Мадуро для “обговорення торгівлі та економічної сфери”.

З 16 до 17 липня чиновник відвідав Кубу, де підписав контракти на “мільйони доларів” на постачання невказаних білоруських товарів в обмін на кубинський експорт.

Потім 18-19 липня посадовець відвідав Нікарагуа, де підписав контракти на суму 85 млн доларів. Домовленості спрямовані на двосторонню економічну співпрацю, включаючи угоду Білоруського банку розвитку про фінансування постачання Нікарагуа понад 700 одиниць невказаного обладнання.

ISW зазначає, що вказані угоди могли бути підписані в межах російських схем, які використовують Білорусь, щоб допомогти РФ обійти західні санкції.

Нагадаємо, білоруські силовики готуються провести так звані операції під чужим прапором в прикордонній зоні з Україною.

У МЗС попередили Білорусь щодо угод з Кримом

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 + 16 =

Back to top button