Світ

Іспанія надасть нову військову допомогу Україні

Іспанія надасть нову військову допомогу Україні

Маргарита Роблес розповіла про нову допомогу Україні

Мова йде про бронемашини, пускові установки, ракети для протиповітряної та протикорабельної оборони.

Іспанія передасть для потреб ЗСУ чергову партію військової допомоги. Про це напередодні повідомило Міноборони Іспанії.

За словами виконуючої обов’язки міністра оборони країни Маргарити Роблес, мова йде про нові бронемашини, надувні човни, пускові установки, ракети для протиповітряної та протикорабельної оборони, спеціальні вантажівки для роботи з цими системами, а також машини швидкої допомоги.

Крім того, Іспанія надасть матеріали для продовження функціонування мобільного госпіталю Role 2+, який був наданий Україні у серпні – хірургічне та інше медичне обладнання.

Роблес зазначила хороший прогрес у підготовці українського персоналу на іспанській території в рамках місії EUMAM в Україні за координації Тренувального координаційного центру в Толедо. Там мають пройти підготовку близько 4 тисячі військових, що вдвічі перевищує кількість, яка оголошувалося спочатку.

Крім того, у відповідь на нові потреби України, буде запропоновано курс військового парашутного спорту в аеродинамічній трубі, а також різні спеціальні курси для ниших військових.

Як відомо, Іспанія регулярно надає військову допомогу Україні. У липні країна відправила танки Leopard 2А4 та іншу техніку для ЗСУ. Також Іспанія підготувала 10 танкових екіпажів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button