Світ

Іспанія може продовжити надзвичайний стан ще на місяць

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес оголосив, що уряд запросить нове і “останнє продовження надзвичайного стану” ще на один місяць. Про це повідомляє 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

“Якщо уряд побачить, що надзвичайний стан можна буде скасувати раніше, ми зробимо це”, – сказав Санчес, який неодноразово закликав до “розсудливості” і повторював, що “наукові критерії” зададуть темп переходу до нормального життя.

Поточний надзвичайний стан діє до 24 травня. Для його продовження необхідна згода парламенту Іспанії.

“За допомогою серологічного звіту ми побачили, що 5% населення інфіковано, а реальна смертність становить 1%. Ці дві цифри дозволяють нам зробити висновок, що надзвичайний стан спрацював. Шлях, яким ми слідуємо з початку епідемії є єдиним можливим. Дехто говорив, що рішення полягає в тому, щоб дозволити вірусу розповсюджуватися до тих пір, поки він не досягне групового імунітету, що охоплює 70% населення. Були країни, які почали цей шлях і змушені були відступити. Якби ми вибрали цю формулу, інфекція могла досягти 30 мільйонів співвітчизників і могла вбити 300 000 осіб”, – сказав Санчес.

Кількість щоденних смертей від коронавірусу в Іспанії зменшилася у суботу до 102 і це найнижчий показник з 18 березня.

Як повідомлялося раніше, за даними дослідження, проведеного Інститутом охорони здоров’я Карлоса III, в Іспанії за час епідемії були інфіковані 5% населення.

Back to top button