Світ

Іран заявив, що його безпілотники зацікавили європейських покупців

Іран заявив, що його безпілотники зацікавили європейських покупців

Фото: Iranian Presidency Office

В Ірані заявили, що мають європейських покупців на дрони

В Тегерані готові постачаті дрони власного виробництва після задоволення “внутрішнього” ринку, заявили іранці.

Низка європейських країн ніби хочуть придбати іранські безпілотники. Про це у суботу, 26 серпня, заявив представник Міністерства оборони Ірану бригадний генерал Реза Талаї-Нік, пише Mehr News Agency.

“У наших безпілотників багато замовників, і багато країн просять купити у нас безпілотники. Зараз ми отримали кілька запитів від західних і європейських країн, хоча вони не хочуть бути названими”, – сказав він.

Він же зазначив, що “асортимент” дронів в Ірані більший ніж про те відомо назагал. Також, за його словами, Іран цікавиться як і для чого будуть використовувати його дрони. 

“Якщо у нас немає політичних міркувань і міркувань з безпеки щодо тієї чи іншої країни, і ми впевнені, що цей безпілотник не буде використано неналежним чином, а також з огляду внутрішній попит, ми готові експортувати безпілотники, які перебувають у портфелі експортної продукції”, – заявив він.

Представник відомства додав, що жоден із вже укладених раніше контрактів на експорт безпілотників з іншими країнами не було скасовано.

“Що стосується минулих обмінів із такими країнами, як Росія, то жоден із них не було скасовано”, – зазначив він.

Раніше Іран відправив до Росії дрони Mohajer-6. Це багатоцільові безпілотники, які після удару здатні повертатися на базу.

А у липні в Ірані презентували нову версію “шахедів”. Удосконалений апарат отримав назву Shahed-149. Він начебто здатний знаходитися в повітрі більше 35 годин і долати 7 тис. км за одну місію.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button