Світ

Іран заборонив пасажирам мати при собі пейджери та рації на всіх авіарейсах

Іран заборонив пасажирам мати при собі пейджери та рації на всіх авіарейсах

Фото: Unsplash

Іран заборонив пейджери і рації на авіарейсах після вибухів

Пасажирам іранських авіарейсів, як і раніше, дозволено брати на борт свої мобільні телефони.

Іран заборонив пасажирам мати при собі пейджери та рації на всіх авіарейсах після майже одночасних атак, що сталися минулого місяця в Лівані та Сирії, під час яких вибухнули пристрої зв’язку. Про це у суботу, 12 жовтня повідомив представник іранського авіаційного відомства в інтерв’ю інформаційному агентству ISNA.

Пейджери, рації та подібні до них девайси не можна брати з собою як у ручній поклажі, так і в багажі. Пасажирам, як і раніше, дозволено брати на борт мобільні телефони.

Про таку ж заборону повідомила авіакомпанія Emirates. Обмеження поширюються на всі рейси, що вилітають до Дубаї, з Дубаї або летять через нього. У разі виявлення зазначені пристрої будуть конфісковані поліцією. Громадянська авіація Лівану також заборонила рації та пейджери на борту лайнерів.

Раніше в Лівані одночасно вибухнули пристрої зв’язку членів Хезболли. За даними МОЗ Лівану, всього в результаті вибухів загинули щонайменше 37 людей, у тому числі кілька дітей, ще близько трьох тисяч осіб отримали поранення, багато з яких були випадковими цивільними особами.

Хезболла та влада Лівану звинуватили в атаці Ізраїль. Влада Ізраїлю безпосередньо не коментувала подію, проте, за даними CNN, вибухи стали результатом спільної операції розвідувальної служби Моссад та ізраїльських військових.

Вибух пейджерів. Що сталося у Лівані

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − ten =

Back to top button