Світ

Іран ніколи не отримає ядерної зброї – Блінкен

Іран ніколи не отримає ядерної зброї - Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен

Ентоні Блінкен підкреслив, що іранський режим загрожує безпеці всього Близькосхідного регіону.

Державний секретар США Ентоні Блінкензаявив, що Сполучені Штати не відкидають жодного варіанта, аби гарантувати, що Іран ніколи не зможе отримати ядерну зброю та ще більше дестабілізувати регіон. Про це він сказав в понеділок, 5 червня,  на заході, організованому Американсько-ізраїльським комітетом зі зв’язків з громадськістю (AIPAC), передає Європейська правда.

Блінкен підкреслив, що іранський режим “регулярно погрожує стерти ізраїльтян із лиця землі” та загрожує безпеці всього Близькосхідного регіону.

“Він (Іран – ред.) експортує свою агресію по всьому регіону й навіть за його межами, зокрема шляхом надання російській армії дронів, які та використовує для вбивства цивільних та руйнування інфраструктури в Україні. Натомість Росія надає Ірану високотехнологічне озброєння”, – заявив держсекретар США.

За його словами, Вашингтон готовий застосовувати шлях дипломатії разом із економічним тиском та стримуванням, аби Іран не отримав ядерної зброї.

“Якщо ж Іран відкидає шлях дипломатії, то, як неодноразово давав зрозуміти президент Байден, розглядаються всі варіанти, щоб гарантувати, що Іран не отримає ядерну зброю”, – наголосив Блінкен.

Нагадаємо, у Ізраїлі заявили, що Іран має збагачений уран для п’яти ядерних бомб.

Також повідомлялося, що Ізраїль готовий “будь-якими діями” перешкодити Ірану отримати ядерну зброю.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button