Світ

Іран нарощує виробництво урану – МАГАТЕ

Іран нарощує виробництво урану - МАГАТЕ

Фото: Unsplash

Іран знову нарощує виробництво високозбагаченого урану

Після виходу США з ядерної угоди Іран поступово відмовлявся від своїх зобов’язань. Переговори про відновлення угоди, які почалися навесні 2021 року, зайшли в глухий кут.

Іран знову почав збільшувати виробництво високозбагаченого урану, необхідного для виробництва ядерної зброї. Про це у вівторок, 26 грудня, заявили в МАГАТЕ, повідомляє Reuters.

Вказується, що Іран знову активізував виробництво урану на майданчиках у Натанзі та Фордо. Із кінця листопада там було вироблено близько дев’яти кілограмів урану, збагаченого до 60%. 

“В Ірану вже достатньо урану з чистотою 6%, щоб виготовити три атомні бомби і він продовжує виробляти уран”, – зазначили фахівці МАГАТЕ. 

Як пише Reuters, інспектори МАГАТЕ вперше спостерігали зміну видобутку на заводі Фордо 25 листопада. Збільшення темпів видобутку в Натанзі було зафіксовано 27 листопада. 

Зазначається, що на офіційному рівні Іран продовжує заперечувати свій намір виробляти ядерну зброю.

У Північній Кореї введено в експлуатацію реактор на легкій воді, який може виробляти плутоній для ядерної зброї. 

Раніше ЗМІ повідомили, що ядерна програма Ірану має військову спрямованість. Інформація розвідслужб Нідерландів, Швеції, Німеччини та Данії свідчить, що Тегеран має плани щодо створення ядерної зброї.

Ізраїль готовий “будь-якими діями” перешкодити Ірану отримати ядерну зброю

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button