Світ

Іран готує поставки балістичних ракет до РФ – ЗМІ


Десятки російських військових проходять навчання в Ірані з використання ракет Fath 360. У США заявили, що “готові дати швидку і жорстку відповідь, якщо Іран піде на такі поставки”.

Іран найближчим часом може передати Росії сотні балістичних ракет малої дальності Fath 360. Про це у п’ятницю, 9 серпня, повідомило агентство Reuters із посиланням на неназваних співрозмовників в розвідці країн ЄС.

Так, два джерела видання повідомило, що десятки військових РФ проходять навчання в Ірані з використання ракет Fath 360. Тепер “єдиним можливим кроком” після тренувань буде передача такого озброєння Росії.

Співрозмовники Reuters розповіли, що представники Міністерства оборони Росії ще 13 грудня підписали з іранськими чиновниками контракт на постачання Fath 360 та іншої балістичної ракетної системи, створеної іранською державною організацією Aerospace Industries Organization (AIO), під назвою Ababil.

Джерела журналістів у європейській розвідці не назвали точних термінів можливого постачання ракет Fath 360 до Росії, але сказали, що це станеться найближчим часом.

Представник Ради національної безпеки США вже заявив, що його країна та союзники по НАТО “готові дати швидку і жорстку відповідь, якщо Іран піде на такі поставки”.

Міноборони РФ проігнорувало прохання Reuters про коментар.


Fath 360 – іранська тактична балістична ракета малої дальності із супутниковим керуванням. Радіус від 30 до 120 км, може нести 150 кг бойової частини і летіти зі швидкістю 1020 м/с.

Нагадаємо, у липні повідомлялося, що Іран значно збільшив виробництво ракет.

Також у лютому ЗМІ писали, що Іран передає Росії 400 балістичних ракет Fateh-110 з дальністю до 700 км.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × three =

Back to top button