Україна

РФ намагається “заморозити” людей – Зеленський


РФ намагається заморозити людей - Зеленський

Російські окупанти цілеспрямовано атакують енергетичну інфраструктуру України, тим самим тероризуючи мирне населення.

Росія намагається “заморозити” людей, але натомість отримає ставлення до себе, як до найбільш “відмороженого міжнародного злочинця”. Про це в четвер, 20 жовтня, заявив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення.
 
“Російські війська продовжують завдавати ударів ракетами та дронами по наших електростанціях. Зрештою і така російська підлість зазнає провалу. Ми робимо все, щоб отримати для України більше сучасних та ефективних систем ППО та ПРО. І буде день, коли ми звітуємо, що українське небо стало повністю захищеним від російських ракет, іранських дронів та будь-яких інших носіїв зла”, – зазначив він.
 
Президент зазначив, що метою Росії є шантаж Європи газом та нафтою. Він зазначив, що це Росія могла організувати диверсії на підводних газопроводах та критично важливих кабелях у Європі, намагалася “заморозити” людей.
 
“А що сталося? Росія лише втратила свою вагу на європейському енергетичному ринку, яку розробляли ще з часів Брежнєва, і обов’язково отримає до себе ставлення як до найбільш “відмороженого міжнародного злочинця”. Це залишиться з Москвою надовго і після зміни російського керівника”, – сказав глава держави.
 
Він додав, що Росія намагається знищити енергетичну систему України, змусити українців страждати ще більше, проте лише мобілізує цим міжнародне співтовариство, щоб воно ще більше допомагало Україні та ще більше тиснуло на державу-терориста.
 
“А всі наші витрати на захист наших енергооб’єктів і на відновлення нашої інфраструктури після російських терористичних ударів будуть відшкодовані за рахунок російських активів. Кожен із терористів відповідатиме особисто за те, що робить. Перед судом. А держава-терорист заплатить за це ізоляцією, деградацією та активами – як державними, так і квазіприватних осіб, які пов’язані з цим російським режимом”, – сказав Зеленський.
 
 
Раніше в Укренерго попередили українців, що світло у будинках та на підприємствах можуть відключати й надалі. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button