Світ

Іноземні дипломати масово залишають Північну Корею

У четвер, 1 квітня, посольство Росії в Північній Кореї на своїй сторінці в Facebook повідомило, що співробітники дипломатичних місій масово покидають Пхеньян, передає 1NEWS з посиланням на lenta.ua.

У повідомленні говориться, що причиною масового виходу з КНДР дипломатів і членів їх сімей стали “безпрецедентні за своєю суворістю тотальні обмеження, найгостріший дефіцит необхідних товарів, в тому числі ліків, відсутність можливості вирішувати проблеми зі здоров’ям”.

У Пхеньяні закрилися представництва Великобританії, Венесуели, Бразилії, Німеччини, Італії, Нігерії, Пакистану, Польщі, Чехії, Швеції, Швейцарії, Франції, виїхав весь іноземний персонал міжнародних гуманітарних організацій.

У Північній Кореї залишаються 9 послів і чотири тимчасових повірених у справах, персонал функціонуючих посольств скорочений до мінімуму.

Разом з тим, російська дипломатична місія, що знаходиться в самому центрі Пхеньяна, продовжує працювати. “Ми виконуємо і продовжимо виконувати всі покладені на нас функції. Батьківщина може на нас покластися!”, – написали російські дипломати.

 

 

 

 

Back to top button