Світ

Індія скорочує імпорт нафти з РФ другий місяць поспіль

Індія скорочує імпорт нафти з РФ другий місяць поспіль

Індія скорочує імпорт нафти з Росії

Добові обсяги імпорту впали до 2,09 млн барелів минулого місяця, порівняно з 2,11 млн барелів на день у червні.

Імпорт російської нафти в Індію знижується другий місяць поспіль. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на керівника відділу аналізу нафти Kpler Віктора Катону.

За його словами, добові обсяги імпорту впали до 2,09 млн барелів минулого місяця, порівняно з 2,11 млн барелів на день у червні.

Вхідні поставки з Саудівської Аравії також знизились, в той час як імпорт з Іраку зріс до п’ятимісячного максимуму, свідчать попередні дані Kpler.

Разом з тим, очікується, що російський імпорт відновиться з жовтня, а його обсяги потенційно зростуть до 2,2 млн барелів на день. Це співпаде з сезонним зростанням попиту і стане рекордом за даними Kpler.

“Росія пообіцяла скоротити експорт нафти на 500 тис барелів на добу в серпні, в той час як Саудівська Аравія продовжила скорочення поставок, оскільки важковаговики ОПЕК+ намагаються підтримати ціни на нафту. Однак, це може стати проблемою для індійських нафтопереробників, які остерігаються порушити цінову межу, встановлену на російські поставки”, – йдеться у публікації.

За словами керівника відділу аналізу нафти Kpler, цього місяця імпорт російської нафти в Індію може впасти до 1,6 мільйона барелів на день, що буде найнижчим показником з січня.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що Індія в 2022 році в десять разів збільшила імпорт нафти з Росії.

РФ залишається найбільшим експортером нафти до Індії

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button