Світ

Індія провела масштабні військові навчання на кордоні з Китаєм

Індія провела масштабні військові навчання на кордоні з Китаєм

Фото: Міноборони Індії

Бойові вертольоти Prachand

Індійські ВПС залучили до цих навчань, зокрема, винищувачі Rafale, Tejas і Су-30 та бойові вертольоти Prachand.

ВПС Індії провели у високогірних північно-східних штатах уздовж кордону з Китаєм масштабні повітряні навчання Пурві Акаш (Східне небо) з бойовою авіацією та засобами ППО. Про це з посиланням на представників індійського міноборони повідомляє India Today в середу, 8 листопада.

Навчання тривали з 30 жовтня до 4 листопада. До них були залучені винищувачі Rafale, Tejas і Су-30, бойові вертольоти Prachand і ракетні комплекси ППО С-400, а також окремі підрозділи Східного командування індійської армії.

Під час тренувань відпрацьовано координацію між сухопутними військами та ВПС, а самі навчання мали на меті демонстрацію оборонних і наступальних можливостей авіації у відповідь на ймовірні загрози.

Учасники маневрів відпрацювали проведення різного роду військових операцій, технічного обслуговування та адміністративних заходів.


Зазначимо, що між Індією та Китаєм існує тривала територіальна суперечка. Через свій кордон дві країни навіть воювали у 1962 році.

Індійська сторона стверджує, що Китай незаконно займає 38 тисяч квадратних кілометрів території на плато Аксай Чін у високогір’ї Гімалаїв, яке Індія вважає частиною свого регіону Ладакх і де періодично відбуваються сутички між військовими.

У зіткненні на цій ділянці кордону в 2020 році загинули кількадесят солдатів з обох сторін. 

Нагадаємо, у квітні цього року стало відомо, що постачання військової продукції з РФ до Індії зупинилися. Країни нині намагаються знайти механізм оплати, який не порушував би санкції США.

Індія подарувала В’єтнаму ракетний фрегат

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button