Світ

Ікони з гексогеном: у РФ заявили про перехоплення “вибухівки з України”

Ікони з гексогеном: у РФ заявили про перехоплення вибухівки з України

Фото: ФСБ РФ/ТАСС

ФСБ заявила про перехоплення партії української вибухівки в церковному начинні

ФСБ стверджує, що ікони та церковне начиння з вибухівкою везли з України за маршрутом Румунія – Угорщина – Словаччина – Польща – Литва – Латвія – Росія.

ФСБ Росії стверджує, що перехопила у Псковській області ікони з вибухівкою – гексогеном, які везли до РФ із території України через країни Євросоюзу під виглядом церковного начиння. Про це з посиланням на пресслужбу ФСБ пишуть російські ЗМІ.

Стверджується, що ікони та церковне начиння везли з України за маршрутом Румунія – Угорщина – Словаччина – Польща – Литва – Латвія – Росія.

У спецслужбі повідомили, що під час огляду автомобіля на міжнародному автомобільному пункті пропуску Убилинка (Псковська область, латвійсько-російська ділянка державного кордону) співробітники ФСБ виявили у партії православних ікон і церковного начиння вибухівку іноземного виробництва: 27 закамуфльованих в ікони і готових до застосування саморобних вибухових пристроїв, 70 кг виготовленої промисловим способом пластичної вибухової речовини, електродетонатор та частини пострілу до РПГ-7.

У спецслужбі не розкрили особу затриманого та не навели інших подробиць спецоперації. Затриманий нібито розповів, що навантаження ікон та начиння відбувалося в Румунії.

У ФСБ заявили, що у ввезених іконах був захований гексоген. За словами експерта, маси вилученої достатньо “для підриву п’ятиповерхового житлового будинку”. Він повідомив, що також були виявлені вибухові пристрої промислового виробництва з комплектами сповільнювачів, які застосовують спеціальні підрозділи збройних сил для диверсій.

Нагадаємо, безпілотники атакували територію особливої економічної зони Алабуга під російським містом Єлабуга в Татарстані. Там, за даними різних джерел, постраждали від двох до п’яти осіб. Деякі українські ЗМІ пишуть, що це операція ГУР Міноборони України.

Повідомлялося також, що дрони атакували черговий російський НПЗ, теж у Татарстані. Йдеться про нафтопереробний комплекс ТАНЕКО в Нижньокамську.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button