Світ

Хусити обстріляли вантажне судно, спалахнула пожежа – ЗМІ

Хусити обстріляли вантажне судно, спалахнула пожежа - ЗМІ

Фото: VesselFinder

Вантажне судно Al Jasrah

Єменські повстанці самі поки що не визнали причетність до атаки на плавзасіб, зазначає інформагентство AP.

Вантажне судно Al Jasrah під прапором Ліберії, що перебувало в Червоному морі, загорілося після влучання в нього снаряда в п’ятницю, 15 грудня. Плавзасіб атакували єменські хусити, яких підтримує Іран. Про це повідомляє інформагентство AP.

“…Снаряд влучив у лівий борт судна, і через удар один контейнер випав за борт. Снаряд спричинив пожежу на палубі”, – заявили у приватній розвідувальній компанії Ambrey.

Єменські повстанці-хусити останніми днями здійснили серію ракетних нападів, але поки що вони не взяли на себе відповідальність за напад на вантажне судно. Зазначається, що єменські повстанці почали здійснювати атаки у відповідь на війну Ізраїлю проти ХАМАС.

Управителем Al Jasrah є німецька компанія Hapag Lloyd, яка відмовилася від коментарів.

Поки що невідомо, чи постраждав хтось із членів екіпажу на борту судна під час нападу, який міг бути здійснений безпілотником або ракетою.

Як ми вже писали раніше, норвезьке судно Strinda вражене ракетою в Червоному морі неподалік Ємену. На судні виникла пожежа.

Крім того, транспортні компанії почали перенаправляти судна з близькосхідного регіону на тлі частіших атак у Червоному морі та Аденській затоці. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button