Світ

Хорватія виділить для України 30 млн євро

Хорватія виділить для України 30 млн євро

Фото: Пресс-служба президента України

Загреб, крім нового пакету військової допомоги, також планує зарадити Києву з експортом українського зерна.

Хорватія передасть Україні новий пакет військової допомоги на суму 30 млн євро. Крім того, Загреб та Київ нині обговорюють питання розмінування та експорту українського зерна. Про це повідомив прем’єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським під час зустрічі в столиці Греції Афінах, повідомляє хорватське медіа HRT.

Уряд Хорватії уточнить питання допомоги на засіданні наступного четверга, запевнив голова хорватського уряду, а також анонсував у жовтні велику міжнародну конференцію з розмінування, присвячену Україні. 

Сторони, крім того, обговорили плани використання хорватських портів для експорту зерна з України.

“Звичайно, порт Рієка – головний. Це необхідно узгодити з країнами, які братимуть участь у транзиті до Хорватії”, – пояснив Пленкович.

Він додав, що кілька тисяч тонн зерна вже вивезено з хорватських портів. Більшість його пішла до Італії, частина на північ Африки, але з новими обставинами на Чорному морі ця тема знову стала актуальною.

Як ми вже писали, парламент Хорватії визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу, ухваливши відповідну декларацію. 

Зеленський обговорив оборонну співпрацю з прем’єром Хорватії

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button