Світ

Хезболла атакувала Ізраїль понад 100 ракетами – ЗМІ

Хезболла атакувала Ізраїль понад 100 ракетами - ЗМІ

Фото: Соцмережі (ілюстративне фото)

Речник армії Даніель Хагарі зазначив, що “нещодавно ЦАГАЛ виявив”, що терористична організація Хезболла, готується запустити ракети

ЦАГАЛ заявив, що завдав превентивних ударів, бо Хезболла готувалася запустити ракети в бік ізраїльської території.

Хезболла заявила про початок атаки на Ізраїль у відповідь на вбивство свого командувача Фуада Шукра. Про це повідомляє The Times of Israel

У своїй заяві Хезболла стверджує, що вона запустила кілька ударних безпілотників, націливши їх на військові об’єкти.

Саудівське видання Al Arabiya повідомляє, що з території Лівану по північному Ізраїлю також було випущено понад 100 ракет.

Ізраїль повідомив, що запроваджує обмеження в цілях безпеки цивільного населення. Навчальні заклади та робочі місця зможуть функціонувати, якщо поблизу є відповідне укриття, до якого можна буде вчасно дістатися.

Будуть введені обмеження на збори: до 30 осіб на відкритому просторі та 300 осіб у приміщенні. Пляжі також закриті поблизу кордону з Ліваном.

Раніше армія оборони Ізраїлю завдала ударів по об’єктах Хезболли, бо та готується до запуску ракет і снарядів з Лівану по ізраїльській території. Про це повідомив ЦАГАЛ на своєму Telegram-канал.

Після ударів, відповідно до оцінки ситуації, проведеної командуванням Армії оборони, будуть оприлюднені рекомендації щодо порятунку життя для населення в окремих районах Ізраїлю.

Речник армії Даніель Хагарі зазначив, що “нещодавно ЦАГАЛ виявив”, що терористична організація Хезболла, готувалася запустити ракети в бік ізраїльської території. З метою самооборони для усунення цих загроз, “ізраїльтяни завдають ударів по терористичних цілях у Лівані, звідки Хезболла планувала здійснювати напади на ізраїльське цивільне населення”.

Хагарі додав, що незабаром Хезболла продовжить обстріл ізраїльської території ракетами, а також, можливо, дронами.

“Ми бачимо, що Хезболла готується до широкомасштабного нападу на Ізраїль, наражаючи на небезпеку ліванське цивільне населення. Ми застерігаємо цивільне населення, яке перебуває в районах, де діє Хезболла, негайно виїхати з небезпечної зони заради власної безпеки”, – мовиться в заяві речника ЦАГАЛ.

Він також додав, що Ізраїль не терпітиме нападів терористів на своє цивільне населення.

Нагадаємо, Хезболла 6 серпня завдало удару двома безпілотниками по північній частині Ізраїлю, внаслідок чого постраждали шестеро людей.

Ізраїль атакував 10 об’єктів Хезболли на півдні Лівану

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − fourteen =

Back to top button