Світ

ХАМАС заявив про запуск 5000 ракет по Ізраїлю

ХАМАС заявив про запуск 5000 ракет по Ізраїлю

Фото: Hamdah Salhut / Twitter

Ракетний удар по містам Ізраїлю

Ізраїльські військові активізували систему ППО Залізний купол. Вона активно збиває ракети, що продовжують летіти із сектора Газа.

Палестинці запустили 5000 ракет по території Ізраїля. Про це заявив ватажок “Бригад Ізадіна аль-Касама” – військового крила руху ХАМАС – Мухаммад Дейф, повідомляє сайт NEWSru.co.il у суботу, 7 жовтня.

“Ворог осквернив Аль-Аксу і наважився атакувати Храм Пророка. Поселенці бешкетують і грабують, окупаційний режим порушив свободи і права ув’язнених. Ми оголошуємо про початок операції Буря Аль-Акси”, – заявив Дейф.

За його словами, вранці 7 жовтня по території Ізраїлю було випущено 5000 ракет. Дейф звернувся не тільки до бойовиків у Газі, але також до всіх арабських народів, закликавши їх “штурмувати кордони”.

Особливе звернення пролунало на адресу “сил опору” у Лівані, Іраку, Сирії та Ємені.

“Сьогодні кожен, хто має гвинтівку, повинен її дістати, бо час настав”, – заявив він.

У соцмережах публікують кадри, на яких вбиті мирні громадяни і палаюча ізраїльська військова техніка.

Тим часом ізраїльська армія розпочала удари по території сектору Газа після масованого ракетного обстрілу. Про це повідомила армійська прес-служба.

“Армія оборони Ізраїлю зараз завдає ударів по сектору Газа. Подробиці будуть пізніше”, – йдеться в повідомленні.

Також військові активізували систему ППО Залізний купол. Вона активно збиває ракети, що продовжують летіти із сектора Газа.

Нагадаємо, вранці у суботу стало відомо про масовану атаку на Ізраїль. Бойовики палестинського руху ХАМАС проникли на ізраїльську територію у низці місць, попередили військові.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button