Світ

ХАМАС робить ракети з труб водогонів, збудованих на гроші ЄС – ЗМІ

ХАМАС робить ракети з труб водогонів, збудованих на гроші ЄС - ЗМІ

Фото: Скриншот

Бойовики ХАМАС виготовляють ракети із водопровідних труб

Не маючи необхідних для виробництва озброєнь промислових потужностей, ХАМАС успішно виробляє значну кількість ракет.


Бойовики палестинського угруповання ХАМАС використовують водопровідні труби для створення саморобних ракет, якими потім б’ють по Ізраїлю. Про це пише The Telegraph.

 

Видання зазначає, що відео, в якому бойовики вихваляються, як розкопують у пустелі труби і роблять з них ракети, з’явилося ще 2021 року. Однак ЄС не зупинив свої програми з фінансування водогонів і всього за 10 років виділив 100 мільйонів євро на будівництво інфраструктури в районах, які контролюють ХАМАС.

 

“Ті, хто керує дипломатією ЄС, є наївними. Необхідно провести розумну оцінку безпеки перед тим, як давати гроші платників податків палестинським організаціям на інфраструктуру, яка може бути використана терористами ХАМАСу у військових цілях”, – заявив виконавчий директор брюссельського аналітичного центру Франк Фуреді.
 

На кадрах можна побачити, як водопровідні труби викопуються із землі, після чого в кустарних майстернях вони розрізаються на частини, обробляються та очищаються. Потім на них кріпляться боєголовки із вибуховою речовиною. Таким чином, практично не маючи необхідних для виробництва озброєнь промислових потужностей, ХАМАС успішно виробляє значну кількість ракет.

На відео також представлені пускові установки різних типів, за допомогою яких палестинське угруповання завдає ракетних ударів по Ізраїлю.
 

 

Однак Франція та Іспанія, а також Ірландія та Люксембург виступили проти призупинення фінансової допомоги палестинцям на тлі війни ХАМАС проти Ізраїлю.

ХАМАС оголосив війну Ізраїлю. Онлайн

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button