Світ

ХАМАС планував другий етап нападу на Ізраїль – ЗМІ


Джерела The Washington Post зазначають, що лідери ХАМАС не сподівалися масштабності власної атаки.

Бойовики ХАМАС готувалися після успіху першої атаки просунутися протягом другої атаки вглиб країни до великих міст. Про це повідомляє видання The Washington Post з посиланням на колишніх та діючих співробітників розвідки та служб безпеки із чотирьох країн Заходу та Близького Сходу.

Штурмові групи ХАМАС під час атаки 7 жовтня проникли вглиб ізраїльської території до міста Офакім, розташованого посередині між сектором Газа та Західним берегом річки Йордан (приблизно за 25 кілометрів від кордону сектора).

Джерела стверджують, що в одного із загонів бойовиків знайшли розвіддані та карти, які вказують на те, що терористи готувалися наступати аж до кордону із Західним берегом. 

У ХАМАС покладали надії, що дії бойовиків, які влаштували масове вбивство та захоплення заручників, викличуть потужну відповідь з боку Ізраїлю, у тому числі наземну операцію в секторі Газа, а також спровокують насильство на Західному березі річки Йордан та призведуть до більш масштабного конфлікту у всьому регіоні.

Лідери ХАМАС не сподівалися масштабності власної атаки і що майже всі штурмові групи досягнуть своїх цілей. Бойовики вбили близько 1200 осіб та взяли в заручники близько 240 осіб.

У ході контратаки ізраїльські військові вбили близько півтори тисячі бойовиків. Проте, багато бойовиків ХАМАС, які беруть участь у нападі, змогли повернутися в сектор Газа на автомобілях, мотоциклах та викрадених гольф-карах.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив, що може піти на угоду з ХАМАС заради заручників. Про це у неділю, 12 листопада інформує NBC News. Нетаньягу сказав, що “може бути” потенційна угода про обмін заручників із ХАМАС, але відмовився надати будь-які додаткові подробиці, заявивши, що це може зірвати делікатні переговори щодо звільнення тих, хто захоплений у полон бойовиками. 

Нетаньягу: Після завершення війни ЦАХАЛ контролюватиме сектор Гази

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button