Світ

ГУР: Спецслужби Росії шукають агентів у Канаді

ГУР: Спецслужби Росії шукають агентів у Канаді

Фото: РосЗМІ (ілюстративне фото)

ФСБ намагаються завербувати агентів у Канаді

Пошук агентів-двійників відбувається у середовищі іммігрантів з Росії та інших країн, які перебували у складі чи під впливом Радянського Союзу.

Російська ФСБ намагається знайти в Канаді іноземців, які підтримують контакт із розвідками різних держав світу, і завербувати їх на службу Москві. Про це в середу, 10 квітня, повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Повідомляється, що пошук агентів-двійників відбувається у середовищі іммігрантів з Росії та інших країн, які перебували у складі чи під впливом Радянського Союзу.

“Свої заклики кремлівська спецслужба просуває, зокрема, через російськомовні засоби масової інформації у Канаді. Наприклад, у березні 2024 року відповідне звернення фсб поширили у вигляді листівки-додатку до друкованого видання Наша Канада – це газета, яку безкоштовно розповсюджують у магазинах європейських товарів, російських ресторанах, метро, окремих школах, лікарнях та житлових комплексах міста Торонто”, – йдеться в повідомленні ГУР.

У розвідці зазначають, що видання позиціонує себе продемократичним та антипутінським, однак це може бути лише прикриттям і способом відвернення уваги місцевих безпекових структур.

Нагадаємо, російська ФСБ заявила про “затримання в Москві сімох послідовників Російського добровольчого корпусу”.

У ФСБ заявили, що РДК планував теракт у Самарській області

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button