Світ

Грузія два тижні не впускала депортованих із Херсона українців – ЗМІ

Грузія два тижні не впускала депортованих із Херсона українців - ЗМІ

Фото: Volunteers Tbilisi

Депортованих українців не впускали в Грузію

Депортовані чоловіки відбували покарання в колоніях Херсона, і їх звідти насаильно виезли до Росії, але там видали постанови про заборону на в’їзд до Росії на вісім років.

До Грузії впустили громадян України, яких російські окупанти силою вивезли до РФ з Херсона. Як повідомили в організації Volunteers Tbilisi, їм протягом двох тижнів відмовляли у в’їзді, пише видання  Sova.

Повідомляється, що в середу, 25 жовтня, пізно ввечері семеро чоловіків – кколишніх ув’язнених – приїхали на автовокзал Дідубе в місті Тбілісі. Волонтери допомагають чоловікам отримати документи для повернення в Україну.

За даними організації, депортовані чоловіки відбували покарання в колоніях Херсона. Перед тим, як ЗСУ визволили місто від окупантів восени 2022 року, засуджених привезли в депортаційний центр у Волгограді, де видали постанови про заборону на в’їзд до Росії на вісім років.

Чоловіки спробували перетнути російсько-грузинський кордон 11 жовтня, але їм не дозволили, аргументувавши тим, що спочатку необхідно отримати відповідь від МЗС України.

Раніше повідомлялося, що Україна розробила механізм повернення українських дітей.

Окупанти звіріють: як залякують українців і кого з них обіцяють депортувати

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button