Світ

Гроші для України залишаться у законопроєкті про фінансування Пентагону

Гроші для України залишаться у законопроєкті про фінансування Пентагону

Фото: dw.com

Кевін Маккарті

Спікер нижньої палати Конгресу США заявив, що допомогу Україніне будуть прибирати із фінансування Пентагону на наступний рік.

Очільник Палати представників США, республіканець Кевін Маккарті заявив, що залишить у законопроєкті про фінансування Пентагону положення про 300 млн доларів допомоги Україні. Про це він сказав у суботу, 23 вересня, під час спілкування із журналістами, передає The Hill.

Маккарті заявив, що вирішив залишити в документі 300 млн доларів допомоги Україні, коли зрозумів, що в проєкті закону щодо фінансування Державного департаменту та закордонних операцій, також передбачено гроші для Києва.

Спікер сказав, що вилучити допомогу Україні з бюджету Держдепу та закордонних операцій “стає дедалі важче”, тому вирішив залишити кошти для України в обох бюджетах.

Наступного тижня Палата представників має провести єдине процедурне голосування стосовно чотирьох законопроєктів про асигнування, зокрема фінансування Пентагону, Державного департаменту та закордонних операцій.

Зазначається, що законопроєкт про фінансування Пентагону передбачає виділення 300 млн доларів “для надання допомоги, включаючи навчання, обладнання, летальну допомогу, логістичну підтримку, постачання і послуги, зарплати і стипендії, матеріально-технічне забезпечення й розвідувальну підтримку ЗСУ і силам національної безпеки України, а також іншим силам чи групам, визнаним і підконтрольним уряду України, у тому числі урядовим структурам, які беруть участь у протистоянні російській агресії проти України, для заміни будь-якого озброєння або предметів, наданих уряду України з інвентарю Сполучених Штатів”.

Нагадаємо, на наступний рік Сенат США схвалив рекордний бюджет на оборону.

Сенатор-республіканець пояснив, чому підтримка України вигідна США

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button