Світ

Громадянам Естонії не радять подорожувати до Росії

Громадянам Естонії не радять подорожувати до Росії

Фото: Департамент поліції і прикордонної охорони Естонії

Естонські прикордонники не радять подорожувати до Росії

Якщо Естонія буде змушена тимчасово закрити свої пункти перетину кордону через міграційний тиск, естонці матимуть проблеми з поверненням додому.

Департамент поліції і прикордонної охорони Естонії попереджає громадян країни, що подорожувати до Росії не варто, оскільки можуть виникнути проблеми з поверненням додому.

“Зверніть увагу, що, якщо Естонія буде змушена тимчасово закрити свої пункти перетину кордону через міграційний тиск, ви більше не зможете повернутися в Естонію через цей пункт перетину кордону”, – йдеться у зверненні.

Поліція наголошує, що останніми тижнями Росія направляла на кордон групи іноземців, у яких немає законного права на в’їзд до країн Євросоюзу.

“Якщо така практика триватиме, ми будемо змушені закрити прикордонні пункти пропуску з метою захисту національної безпеки та громадського порядку, як це вже зробила Фінляндія через міграційний тиск”, – попереджає департамент.

Наголошується, що в разі, “якщо пункт перетину кордону закритий, він буде закритий для всіх, хто перетинає кордон”, а повернення через інший пункт пропуску “може подовжити подорож на кілька сотень кілометрів”.

Раніше повідомлялося, що Естонія встановлює додаткові загородження на кордоні з Росією. Перші бетонні піраміди на мосту в Нарві з’явилися 16 листопада після того, як на східний кордон Естонії прибули 19 громадян Сомалі та Сирії, які намагалися проникнути в країну через нарвський прикордонний перехід.

Повна заборона. Фінляндія закриває кордон із РФ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button