Світ

Google показала нові фото руйнувань в Україні

Google показала нові фото руйнувань в Україні

Фото: Соцмережі

Фото фіксують руйнування в кількох населених пунктах України

Компанія виклала для порівняння супутникові знімки до і після повномасштабного вторгнення Росії.

Google наприкінці квітня опублікувала частину нових супутникових знімків України, зокерма, руйнувань, яких зазнала країна під час вторгнення Росії. Про це повідомляє видання Politico.

Нові знімки могли бути зроблені ще в березні 2022 року. Однак і на них чітко видно руйнування – наслідки боїв коло Києва, руйнування аеропорту в Гостомелі, міст в Ірпені та дамбу в селі Козаровичі.

Аеропорт у Гостомелі

24 лютого 2022 року, через декілька годин після початку повномасштабного вторгнення російські війська почали повітряний штурм з метою захоплення Гостомеля. Протягом декількох днів там точилися бої, під час яких було знищено літак Мрія.

Театр у місті Маріуполь

Однією з найтрагічніших подій російського вторгнення є обстріл драматичного театру у місті Маріуполь. 16 березня 2022 року окупанти скинули на будівлю авіабомбу – в театрі переховувалось майже тисяча цивільних маріупольців.

Підрив дамби та затоплення села Демидів 

Наступ російської техніки довелось зупиняти підривом мосту в селі Демидів та захисної дамби Київського водосховища між селами Козаровичі та Лютіж.

Підрив мосту через річку Ірпінь

Міста Ірпінь та Буча зазнали значних руйнувань в наслідок російського вторгнення. 25 лютого минулого року українські військові були змушені підірвати єдиний міст, який сполучав Ірпінь і Київ, щоб не дати росіянам взяти Київ.

Бахмут

Попри “м’ясні атаки” росіян – українські військові дев’ять місяців невпинно тримають оборону Бахмута. Це призвело до того, що поля навколо знищено постійними обстрілами.

Село Мощун

У цьому селі, що знаходиться на півночі Києвської області українськім військовим вдалось знищити елітні російські війська в березні 2022 року. Однак 5 березня російські артилерійські підрозділи почали інтенсивний обстріл Мощуна.

Нагадаємо, супутникові знімки наслідків масштабних пожеж на нафтобазах у порту Севастополя та порту поблизу Тамані у Краснодарському краї РФ з’явилися в Мережі. 

Google Maps показав фото руйнувань Маріуполя

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button