Світ

Головком армії Судану оголосив сили спецназу бунтівниками і розпустив їх

Головком армії Судану оголосив сили спецназу бунтівниками і розпустив їх

Командувач армії Судану Абдель Фаттах аль-Бурхан

Командувач армії Судану Абдель Фаттах аль-Бурхан розпустив Сили швидкого реагування (спецназ) країни.

 

Голова Суверенної ради Судану, командувач армії Абдель Фаттах аль-Бурхан, прийняв рішення розпустити Сили швидкого реагування (RSF), які очолює його заступник у раді Мухаммед Хамдан Дагало (Хамідті). Про це повідомляє Al Arabiya.

 

У Міністерстві закордонних справ Судану зазначили, що командувач армії ухвалив рішення розпустити Сили швидкого реагування (спецназ) та оголосити їх бунтівною силою проти держави.

 

У відомстві запевнили, що в країні вживаються всі необхідні заходи для захисту дипломатичних місій іноземних держав та представництв міжнародних організацій.

 

Нагадаємо, ситуація в Судані загострилася через розбіжності між командувачем суданської армії Абдель Фаттахом аль-Бурханом, який фактично є президентом країни, та головою Сил швидкого реагування Мухаммедом Хамданом Дагало (Хамідті).

 

Вони розійшлися в думках щодо запропонованого переходу до цивільного управління. Головні спірні моменти – план включення Сил швидкого реагування (близько 100 тисяч осіб) до складу регулярної армії та те, хто її очолить після цього.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button