Світ

Годинник найбагатшого пасажира Титаніка продали на аукціоні

Годинник найбагатшого пасажира Титаніка продали на аукціоні

Фото: Скріншот

Золотий кишеньковий годинник Джона Джейкоба Астора

Представник аукціонного дому заявив, що 1,2 млн фунтів стерлінгів включає в себе збори і податки, сплачені покупцем.

Золотий кишеньковий годинник, який носив найбагатший пасажир Титаніка, був проданий за 1,2 млн фунтів стерлінгів. Це вшестеро дорожче за початкову суму. Про це повідомляє The Guardian.

Годинник був проданий в суботу приватному колекціонеру з США на аукціоні Henry Aldridge & Son в Девізесі, Вілтшир.

Перший власник годинника, бізнесмен Джон Джейкоб Астор, пішов на дно разом з кораблем у 1912 році у віці 47 років, після того, як посадив свою дружину на рятувальну шлюпку.

47-річний чоловік був видатним членом родини Асторів. На той час він вважався одним із найбагатших людей у світі. Його чистий капітал становив близько 87 мільйонів доларів.

Попередня найвища сума, заплачена за артефакти з Титаніка, становила 1,1 млн фунтів стерлінгів за скрипку, на якій грали під час затоплення корабля, і яка була продана на тому ж аукціоні в 2013 році.

Також із молотка на аукціоні пішов футляр для скрипки, що належала Уолесу Гартлі – керівникові оркестру з корабля. Ціна предмета склала 366 тисяч фунтів стерлінгів включно із податками та зборами.

“Вони відображають не лише важливість самих артефактів та їхню рідкість, але й демонструють незмінну привабливість і захоплення історією Титаніка. Великий корабель зіткнувся з айсбергом і трагічно затонув, але важливішими є 2200 історій кожного чоловіка, жінки та дитини, які були на лайнері”, – каже аукціоніст Ендрю Олрідж.

Раніше повідомлялося, що двері з фільму Титанік 1997 року, за які трималися Кейт Вінслет і Леонардо Ді Капріо, були продані на аукціоні за 718 750 доларів.

Картину Густава Клімта продали на аукціоні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button