Світ

Глави МЗС країн ЄС обговорять візове питання для Росії – ЗМІ

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Візове питання стане предметом обговорення глав МЗС країн ЄС

Представник федерального уряду Крістіне Гоффманн нагадала про “скептичну” позицію канцлера щодо доцільності загальної заборони видачі віз для громадян Росії.

Міністри закордонних справ країн Євросоюзу під час неформальної зустрічі у Празі 30-31 серпня планують обговорити питання щодо війни в Україні та туристичних віз для росіян. Про це повідомляє Укрінформ.

“У середу на сесії, присвяченій відносинам ЄС з Росією, йтиметься про війну та підтримку України. ЄС діє довгостроково, ми прагнемо й надалі підтримувати Україну. Водночас йдеться про те, щоб ЄС був більш здатний діяти та стійкий до викликів”, – сказав представник МЗС ФРН Крістофер Бургер на брифінгу у Берліні.

Повідомляється, що у середу під час робочого обіду до європейських міністрів приєднаються їхні колеги з України, Молдови та Грузії.

Бургер додав, що на зустрічі у Празі будуть порушуватись також питання співпраці з російським громадянським суспільством та видачі віз для росіян.

Представник федерального уряду Крістіне Гоффманн нагадала про “скептичну” позицію канцлера щодо доцільності загальної заборони видачі віз для громадян Росії, яка говорила, що це зіграє на руку російській пропаганді. При цьому вона наголосила: у Берліні розуміють, що у різних країнах ЄС є різні бачення цієї проблеми.

Нагадаємо, голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель не підтримує ідеї запровадження повної заборони на візи для росіян.


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button