Світ

Глава Європейської ради прокоментував пропозицію Орбана щодо України

Глава Європейської ради прокоментував пропозицію Орбана щодо України

Фото: NurPhoto

Голова Євроради відреагував на прохання прокоментувати заяву прем’єра Угорщини

Шарль Мішель вважає, що в пропозиції прем’єра Угорщини нема жодної рації, оскільки в ЄС вже є угода про асоціацію з Києвом.

Президент Європейської ради Шарль Мішель пояснив, чому ідея прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана підписати угоду про стратегічне партнерство України з ЄС замість рішення про вступ безглузда. Про це повідомляє інформагентство Reuters в п’ятницю, 1 грудня.

Орбан зробив цю заяву напередодні саміту лідерів ЄС 14-15 грудня. Рішення про початок переговорів про вступ України передбачає одностайність усіх 27 держав-членів блоку.

Голова Євроради відреагував на прохання прокоментувати цю заяву. Зокрема, він наголосив, що в ЄС вже є угода про асоціацію з Києвом.

“У нас є Угода про асоціацію з Україною, яка пропонує багато можливостей для тісної співпраці з Україною. У грудні ми проведемо глибокі дебати з 27 колегами, щоб оцінити, яке рішення ми приймемо”, – повідомив він.

Раніше ми вже писали, що Віктор Орбан прокоментував свій лист голові Європейської ради Шарлю Мішелю, де він погрожував заблокувати всю допомогу ЄС для України і її майбутній вступ у Євросоюз. 

Нагадаємо, голова адміністрації угорського прем’єр-міністра Гергей Гуляш заявив, що уряд Угорщини проти вступу України до ЄС і збільшення спільного бюджету Євросоюзу, 50 млрд євро з якого мають піти на фінансову підтримку Києва.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button