Світ

Глава Пентагону звинуватив РФ у “навмисній жорстокості”

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Stephen Crowley/The New York Times

Глава Пентагону Ллойд Остін

Російські атаки призвели до загибелі дітей, руйнування шкіл та розгрому лікарень, убито тисячі громадян.

Росія з навмисною жорстокістю цілиться у цивільне населення України та інфраструктуру. Про це у суботу, 3 грудня, йдеться у заяві глави Пентагону Ллойда Остіна.

 

“Росія з навмисною жорстокістю ставить цивільне населення та інфраструктуру під приціл своїх знарядь. Російські війська вбили тисячі українських громадян. Російські атаки призвели до загибелі дітей, руйнування шкіл та розгрому лікарень”, – наголосив Остін.

 

За його словами, сусідні з РФ країни дивляться на таку імперську агресію з тривогою, що зростає. Міністр заявив, що конфлікт в Україні дав можливість усім країнам побачити тиранічну та смертельну війну, яку ніхто не хотів би пережити.

 

Зазначимо, з 24 лютого 2022 року Росія випустила по Україні тисячі ракет. В останні тижні РФ знищує енергосистему України, обстрілюючи об’єкти критичної інфраструктури.

 

Нагадаємо, військові США під час війни в Україні один раз використали свою гарячу лінію для переговорів із військовим керівництвом РФ. Причиною ймовірно стало занепокоєння США щодо російських військових операцій, спрямованих на критичну інфраструктуру України.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button