Світ

Глава МЗС Білорусі міг скоїти самогубство – ЗМІ

Глава МЗС Білорусі міг скоїти самогубство – ЗМІ

Фото: МЗС Білорусі

Глава МЗС Білорусі Володимир Макей помер 26 листопада 2022 року

Чотири джерела у сфері держуправління та медицини назвали причиною смерті Володимира Макея самогубство.

 

Причиною смерті міністра закордонних справ Білорусі Володимира Макея могло бути самогубство. Про це повідомило білоруське опозиційне видання Наша Ніва з посиланням на чотири незалежні джерела зі сфери медицини та державного управління.

Глава Міністерства закордонних справ Білорусі Володимир Макей помер 26 листопада 2022 року. Тоді причину смерті офіційні ЗМІ не вказували.

 

Причини суїциду, згідно з публікацією, можуть ховатися в сукупності факторів. У виданні зазначають, що останні роки життя Макея супроводжувалися політичними та особистими драмами.

 

“Він болісно переживав крах курсу, що проводився, і часто відчував себе непотрібним, а іноді просто недоречним. Міністр також знав, що адміністрація лідера білоруського режиму Олександра Лукашенка почала шукати кандидатів на його місце”, – йдеться в публікації.

 

За словами людей, які добре знайомі з міністром закордонних справ Білорусі, останнім часом Макею відмовляли в особистій увазі, він дуже чутливо до цього ставився.

 

“Він розумів, що колишнє високе становище добігає кінця. І він після своїх висот більше ніде себе не бачив”, – розповів співрозмовник.

 

У день загибелі міністр повернувся додому в Дрозди один, тоді як в іншій квартирі залишилися його дружина Віра Полякова та молодший син. Першим мертвого Макея знайшов старший син Полякової, який поїхав до Дроздів після невдалих спроб родичів зв’язатися з Макеєм  телефоном.

 

Співрозмовники видання не вбачають ознак того, що це було вбивство, замасковане під самогубство.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button