Світ

Глава Білоруської православної автокефальної церкви прокляв Лукашенка і оголосив йому анафему

У тексті анафеми Лукашенка назвали колишнім президентом Білорусі, який “здійснює беззаконня, переслідує і вбиває православних і інших мирних християн за правду в Білорусі”

У Торонто під час служби в соборі святого Кирила Турауского у неділю глава Білоруської православної автокефальної церкви архієпископ Святослав Логін прокляв Олександра Лукашенко і відлучив його від церкви.

Про це повідомляє 1NEWS.

Під час служби в соборі в присутності віруючих архієпископ Святослав Логін зачитав “Архієрейське послання з оголошенням анафеми колишньому президенту Олександру Лукашенку — диктатору, вбивці і мучителя благочестивого білоруського народу”.

У тексті анафеми Лукашенка назвали колишнім президентом Білорусі, який “здійснює беззаконня, переслідує і вбиває православних і інших мирних християн за правду в Білорусі”.

“Благочестивий білоруський народ зараз переживає важкий час, коли за наказом самозванця — колишнього президента Лукашенка, одержимого дияволом, наші діти вбивають і знущаються над нашими братами і сестрами. Цей кат і його союзники здійснюють криваві розправи над мирним населенням на вулицях і в тюрмах в столиці Мінську і в різних містах багатостраждальної Білорусі, прославляючи і продовжуючи богобоязливу політику більшовиків, відкрито порушуючи Божі заповіді”, — йдеться в тексті відлучення від церкви.

Архієпископ Логін також підкреслив, що “церква — духовний і неполітичний інститут, навчаючий паству боротися за правду”, та “вона не може просто спостерігати геноцид білорусів”.

“Силою, що нам дана Богом, ми відокремлюємося від Святої Православної Церкви і проголошуємо анафему колишньому Президенту Олександру Лукашенку… Ми закликаємо тих, хто все ще служить його сатанинської влади, не підкорятися злочинним наказам, тому що в іншому випадку вас чекають прокляття ваших нащадків в земному житті і пекло в небесному житті”, — йдеться в тексті відлучення.

Джерело: “Радіо Свобода

Back to top button