Світ

Генерала армії РФ заарештували у справі про хабар

Генерала армії РФ заарештували у справі про хабар

Фото: balashiha.ru

Генерал-майор Костянтин Огієнко

Костянтина Огієнка, який відповідав за ППО у Москві, звинувачують у корупції та махінаціях із землею Міноборони Росії.

Колишнього командира армії РФ, який відповідав за протиповітряну оборону Москви, генерал-майора Костянтина Огієнка заарештували у справі про хабар в розмірі 30 мільйонів рублів. Про це 7 вересня повідомило агентство ТАСС Москва з посиланням на ухвалу 235-го гарнізонного військового суду РФ про продовження арешту офіцеру.

“Попереднім слідством встановлено, що в період з 28.06.2023 по 29.06.2023 у місті Довгопрудний Московської області Огієнко, діючи групою осіб за попередньою змовою з командиром 4-ї дивізії ППО генерал-майором Дмитром Біляцьким, з вимаганням отримав від керівника організації Надія першу частину хабаря у розмірі 500 000 рублів, що є частиною хабаря у сумі 30 000 000 рублів, за сприяння у відчуженні на користь керівника громадської організації Надія земельної ділянки Міністерства оборони РФ”, – йдеться в документі.

Зазначається, що ділянка, вказана у матеріалах справи, знаходиться біля підмосковної Лобні.

За даними видання, правоохоронці спочатку вийшли на генерала Біляцького, який визнав провину та пішов на угоду зі слідством, у рамках якої дав свідчення на Огієнка.

Останній провину не визнав і від свідчень відмовився.

Нагадаємо, у серпні в РФ померли два генерали – Геннадій Жидко після “тривалої хвороби”, та Геннадій Лопирьов, який перебував у колонії за хабарництво.

Із сайту Міноборони РФ зникла інформація про Суровікіна

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button