Україна

Гендиректора заводу з Макіївки судитимуть за фінансування тероризму


Гендиректора заводу з Макіївки судитимуть за фінансування тероризму

Прокурори Вінницької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно генерального директора ТОВ Завод Ремкомунелектротранс з Макіївки на Донеччині

Гендиректора Макіївського ливарного заводу судитимуть за фінансування терористичної організації “ДНР”. Про це повідомили в Офісі генпрокурора України.

Повідомляється, що прокурори Вінницької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно генерального директора ТОВ Завод Ремкомунелектротранс з Макіївки на Донеччині. Гендиректору інкриміновано фінансування тероризму.

“Розслідуванням встановлено, що після тимчасової окупації території регіону у 2014 році терористична організація “ДНР” спільно зі збройними формуваннями рф захопили завод, який спеціалізується на виготовленні ливарної продукції. Підприємство незаконно перереєстрували у власність окупаційної влади та призначили обвинуваченого керівником. Гендиректор заводу провадив господарську діяльність з державою-агресором. Він укладав договори постачання ливарної продукції на територію рф. Також під прикриттям підставних суб’єктів господарювання було налагоджено торгівлю з українськими підприємствами”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що ТОВ Завод Ремкомунелектротранс уклав з підприємствами України 13 контрактів на 50 млн грн, і з них протягом 2017-2022 років до бюджету так званої «ДНР» сплачено майже 15 млн грн податків.

“Товариство фактично здійснювало матеріальне забезпечення та фінансування терористичної організації “днр”. У 2019 році гендиректор ливарного заводу виїхав на підконтрольну Україні територію, але мав вплив на підприємство. Правоохоронці затримали чоловіка на початку жовтня 2023 року. Обвинувачений перебуває під вартою”, – додали в Офісі генпрокурора.

Раніше СБУ повідомляла, що затримано зрадницю, яка в Херсоні здавала окупантам українських патріотів. Зокрема за наведенням колаборантки рашисти викрали жінку, яка відмовилася “проголосувати правильно”, і відвезли її до російської катівні.

Киянин отримав 15 років за підготовку повітряних ударів по столиці

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button