Світ

Гелікоптер ВМФ Великої Британії впав у Ла-Манш

Гелікоптер ВМФ Великої Британії впав у Ла-Манш

Фото: Royal Navy

Пілот гелікоптера Merlin Mk4 Королівського військово-морського флоту Великої Британії загинув

Він був нещодавно модернізований і має кілька модифікацій для використання Королівською морською піхотою.

Гелікоптер Королівського флоту Merlin Mk4 впав у протоку Ла-Манш біля узбережжя графства Дорсет на південному заході Британії. Авіакатастрофа сталась в середу, 4 вересня, під час нічних льотних навчань. Про це у четвер, 5 вересня, повідомляє The Independent із посиланням на заяву британського Міноборони.

На борту гелікоптера перебувало троє членів екіпажу. Двох вдалося врятувати та без серйозних травм доставили до лікарні. Третій пілот загинув.

“Пілот Королівського військово-морського флоту Сполученого Королівства загинув після того, як гелікоптер Merlin впав у протоку Ла-Манш під час нічних навчальних польотів на кораблі Queen Elizabeth”, – йдеться у заяві військово-морського флоту країни.

Зазначається, що гелікоптер Merlin Mk4 був нещодавно модернізований і має кілька модифікацій для використання Королівською морською піхотою. Остання зареєстрована аварія такого гелікоптера сталася у 2010 році в Афганістані.

У навчальній авіаційній бригаді Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба під час виконання навчально-тренувального польоту зазнав катастрофи вертоліт Мі-2.

У австралійському місті Кернс гелікоптер впав на дах готелю, спричинивши пожежу. Було евакуйовано до 400 людей. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen + 6 =

Back to top button