Світ

Гаубиці M114 й авіаракети: Греція готує військову допомогу для України

Гаубиці M114 й авіаракети: Греція готує військову допомогу для України

Фото: Вікіпедія

Чеські та грецькі чиновники ведуть переговори про ціни на ці системи

Військову техніку в Греції закупить Чехія, а потім відправить її безпосередньо в Україну.

Греція готує нову партію військової допомоги для України. Мова про авіаційні ракети, артилерійські знаряддя і патрони. Про це повідомляє Ekathimerini.

Обладнання буде закуплено Чехією і відправлено безпосередньо в Україну. Чеські та грецькі чиновники ведуть переговори про ціни на ці системи, а потім відбудеться підписання двосторонньої угоди.

Греція повідомила чиновників Євросоюзу, які відповідають за координацію допомоги Україні, що можуть цього року можуть поставити ЗСУ через Чехію таку допомогу:

  • 2000 ракет Zuni;
  • 180 ракет, які успішно використовувалися Україною в протитанковій війні і перебувають у верхній частині списку українських запитів;
  • 90 тисяч 90-мм снарядів, які використовуються також у протитанковій боротьбі, а також у зенітній зброї;
  • 4 мільйони куль;
  • 70 155-мм гаубиць M114 американського виробництва (це друга партія M114, яку Греція продасть Чехії для передачі Україні).

Міністр оборони Нікос Дендіас наступного тижня візьме участь у зустрічі членів НАТО та інших країн, що надають озброєння Україні, в Німеччині. Він має вкотре оголосити позицію Греції про те, що потік зброї та боєприпасів необхідно зберегти, щоб допомогти Україні пережити важку весну.

На сьогоднішній день Греція надала зенітні ракетні установки і відправила гусеничні бойові машини піхоти БМП-1 радянського виробництва в обмін на дещо сучасніші бойові машини Marder німецького виробництва.

Раніше стало відомо, що Греція планує передати Україні нову безпекову допомогу. Зокрема, засоби протиповітряної оборони й зенітна зброя. Мова про техніку, яку більше не використовує збройні сили цієї країни.

ЗМІ повідомили про візит прем’єра Греції до Одеси

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button