Україна

Питання про надання Taurus просувається – Кулеба


Питання про надання Taurus просувається - Кулеба

кТепер Україна краще розуміє особливості процесу ухвалення остаточного рішення щодо ракет урядом Німеччини, зазначив міністр.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба провів зустріч у Київі з німецькою колегою Анналеною Бербок. Вони обговорили розвиток двосторонніх відносин, збільшення коаліції на підтримку Формули миру, нові шляхи експорту зерна та надання додаткових озброєнь, зокрема далекобійних ракет Taurus. Про це повідомляє МЗС у понеділок, 11 вересня.

“Ми детально обговорили надання Україні німецьких ракет дальнього радіусу дії Taurus. Сьогодні ми краще розуміємо особливості процесу ухвалення остаточного рішення урядом Німеччини. Зі свого боку, Україна готова зробити все необхідне, щоб його пришвидшити. За підсумками переговорів можу сказати, що опція надання цих ракет залишається відкритою, а процес ухвалення рішення всередині Німеччини просувається вперед”, – сказав Кулеба.

Він висловив вдячність Німеччині за потужну оборонну підтримку, зокрема в створенні повітряного щита та посиленні танкової міці нашої армії. Він особливо відзначив ефективність німецьких систем Гепард, які захищають українські міста від російських атак.

Кулеба додав, що на переговорах йшлося про додаткове посилення протиповітряної оборони України напередодні нового зимового сезону та ймовірних атак проти енергетичної системи з боку Росії.

Міністри також обговорили сприяння експорту українського зерна, підготовку до Міжнародного саміту з продовольчої безпеки та гуманітарну програму президента Володимира Зеленського Grain From Ukraine, підтримку німецькою стороною України на шляху до вступу нашої держави до ЄС.

“Ми також детально обговорили участь Німеччини та німецьких компаній у першому Форумі оборонних індустрій, який відбудеться в Україні вже незабаром. Німецький уряд та оборонні компанії виявили високий інтерес до цієї події та візьмуть в ній активну участь”, – запевнив Кулеба.

Раніше у Бундестазі заявили, що канцлер Олаф Шольц – єдиний у коаліції, хто блокує постачання Україні крилатих ракет Taurus.


Високоточна ракета Taurus є більш потужною, ніж ракети Storm Shadow і SCALP, які були отримані Україною від Великої Британії та Франції. Taurus вражає цілі на відстані понад 500 кілометрів і несе бойову частину майже 500 кілограмів. Її загальна вага  понад 1,3 тонни.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button