Світ

ФСБ заявила про “ліквідацію терориста” на Запоріжжі

ФСБ заявила про ліквідацію терориста на Запоріжжі

Фото: ВВС

Під час спроби затримання загиблий “вчинив збройний опір співробітникам органів безпеки”

“Громадянин Росії” Віталій Дятленко “готував теракт” проти одного з політичних діячів Запорізької області, заявила спецслужба РФ.

ФСБ повідомила в понеділок, 19 лютого заявила, що нейтралізувала під час затримання громадянина РФ, який буцім “готував теракт проти одного з політичних діячів Запорізької області”. Про це повідомила російська пропагандистська інформагенція Интерфакс.

“Федеральною службою безпеки Російської Федерації розкрито та припинено діяльність громадянина Росії Віталія Дятленка, завербованого Службою безпеки України”, – повідомив  Центр спецслужби.

ФСБ стверджує, що злочин планувалося вчинити із застосуванням саморобного вибухового пристрою.

“Координували діяльність та постачали диверсанту вибуховими речовинами співробітники СБУ”, – повідомили в ЦГЗ.

Під час спроби затримання Дятленко “вчинив збройний опір співробітникам органів безпеки і діями у відповідь був нейтралізований”, заявили у ФСБ.

Постраждалих серед цивільного населення та працівників правоохоронних органів немає.

“В результаті огляду місця події виявлено та вилучено пістолет Макарова, патрони до нього та стріляні гільзи. Наразі проводиться комплекс невідкладних оперативно-розшукових заходів та слідчих дій. Розглядається питання про порушення кримінальної справи”, – зазначається в повідомленні.

Зазначимо, останнім часом в РФ одна за одною спалахують пожежі на нафтопереробних заводах. Одна з останніх сталася 3 лютого у Волгограді. Перед цим у Туапсе спалахнула потужна пожежа на НПЗ.

Атаки на російські НПЗ на третину обвалили експорт бензину з Росії – ЗМІ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button