Світ

ФСБ затримала двох росіян за “диверсії та державну зраду”

ФСБ затримала двох росіян за диверсії та державну зраду

Фото: ФСБ

Затриманим росіянам тепер загрожує довічне позбавлення волі

Один затриманий росіянин нібито “пересилав гроші ЗСУ”, а другий буцімто “причетний до серії диверсій в 15 регіонах РФ”.

Російська ФСБ затримала жителя Тюменської області за те, що той нібито “надавав фінансову допомогу Збройним силам України”. Також спецслужба взяла під варту 21-річного жителя Калінінградської області, який на початку цього року організував підпали на транспортних об’єктах у 15 регіонах Росії. Про це повідомляє російське пропагандистське інформагентство ТАРС.

Російські слідчі стверджують, що житель Тюменської області “цілеспрямовано здійснив переказ грошей для фінансування Збройних сил України”. ФСБ відкрила кримінальне провадження “за фактом здійснення державної зради у формі надання фінансової допомоги іноземній державі”.

Росіянину тепер загрожує довічне позбавлення волі.

ФСБ також заявила, що житель Калінінградської області з лютого по березень 2023 року залучив до диверсіїної діяльності низку осіб із 15 регіонів Росії. Слідство стверджує, що ці особи причетні до 15 випадків підпалів.

У ФСБ переконують, що було задокументовано факт передачі співробітнику спеціальних служб України відомостей про військову частину, розташовану на території Калінінградської області, де раніше служив підозрюваний. 

Росіянину крім звинувачень в диверсійній діяльності також інкримінують державну зраду.

Як ми вже писали, СБУ влаштувала два вибухи на Байкало-Амурській магістралі – перший пролунав у Північномуйському тунелі ім. Бессолова. Країна-агресор використовує цей шлях і для військових постачань з Китаю.

Пізніше стало відомо про другий вибух у Бурятії. Тоді ЗМІ повідомили про пастку для росіян.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button