Світ

ФСБ озвучила свою версію затримання кримських татар

ФСБ озвучила свою версію затримання кримських татар

Фото: facebook.com/crimeansolidarity

Фото затримання російськими силовиками кримських татар

Російська спецслужба звинувачує затриманих мусульман у тероризмі та стверджує, що до нього “причетна” і Україна.

 

Федеральна служба безпеки (ФСБ) РФ заявила про затримання у тимчасово окупованому Криму шести учасників осередку політичної організації Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі. Остання заборонена в Росії і визначається там як “терористична”. Російська спецслужба інкримінує затриманим “вербування мусульман”. Про це у вівторок, 24 січня, повідомляє російське провладне інформагентство Интерфакс із посиланням на ФСБ.

 

“При координації емісарів МТО (міжнародної терористичної організації, – ред.), які перебувають в Україні, ці особи проводили цілеспрямовану роботу з поширення на території нашої країни терористичної ідеології”, – стверджують представники служби.

 

ФСБ запевняє, що затримані займалися вербуванням у свої лави “мешканців Росії (окупованого російськими загарбниками регіону України, – ред.) з-поміж місцевих мусульман”.

 

За даними служби, в ході обшуків нібито виявлено та вилучено “значну кількість заборонених у Росії пропагандистських матеріалів Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі, засобів зв’язку, електронних носіїв інформації, які використовуються ними під час терористичної діяльності”.

 

У повідомленні також сказано, що слідчим підрозділом “порушено кримінальні справи”. Однак у ФСБ не уточнили, за якими статтями. Крім того, у спецслужбі також не стали самі розкривати особи затриманих.

 

 

 

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш имсчяканал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button