Світ

ФРН запропонувала включити санкції проти атомної енергетики РФ до пакету ЄС

ФРН запропонувала включити санкції проти атомної енергетики РФ до пакету ЄС

Роберт Хабек упевнений: привілейоване ставлення до російської атомної промисловості нічим не може бути виправдане

Роберт Хабек вважає, що санкції щодо атомного сектора Росії повинні бути включені в 11-й пакет санкцій Євросоюзу.

Німеччина запропонувала включити санкції проти атомної промисловості Росії до 11-го пакету Євросоюзу. Про це заявив віце-канцлер Німеччини Роберт Хабек в інтерв’ю агентству dpa.

“Ми бачили, що Росія цілеспрямовано використовує залежність у сфері енергетики для тиску. Тому федеральний уряд закликав Єврокомісію ввести санкції щодо цивільного атомного сектора. Це має стати частиною наступного пакету санкцій”, – зазначив він.

За словами чиновника, ЄС уже далеко просунувся у багатьох сферах, зокрема й у сфері енергетики.

“Залишився лише атомний сектор”, – додав він.

Привілейоване ставлення до російської атомної промисловості нічим не може бути виправдане, вважає Хабек.

“Ядерна технологія – виключно чутлива сфера, і Росія тут більше не може сприйматися як надійний партнер”, – наголосив він.

Віце-канцлер Німеччини вважає, що у питанні про санкції щодо російської атомної енергетики потрібен перехідний період, проте “важливо розпочати і не боятися рішучих дій”.

Нагадаємо, Хабек відвідав Київ на початку квітня. Після свого візиту він закликав запровадити санкції щодо країн, які, незважаючи на війну в Україні, продовжують отримувати уран з Росії.

Додамо, гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі заявив, що Запорізьку АЕС зараз неможливо захистити, оскільки в районі станції значно збільшилася кількість російських військ.


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button